Gastlenen

bij Kunstwerk! de Bibliotheek.

Met je bibliotheekpas kun je bij alle bibliotheken in Nederland boeken lenen. Handig voor als je op vakantie gaat in eigen land: je hoeft geen koffer vol boeken mee te slepen! Wil je af en toe in een andere bibliotheek materialen lenen? Bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, studeert of op vakantie gaat? Dan kun je gastlenen: lenen in een andere plaats, gewoon op je eigen abonnement. 

Hoe werkt het? 
Neem bij je eerste bezoek aan de gastbibliotheek je bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs mee. De baliemedewerker controleert of je pas geschikt is voor gastlenen en maakt de gastleenpas voor je aan.  

Lenen in gastbibliotheek
Voor het lenen in de gastbibliotheek gelden de leenvoorwaarden van die bibliotheek. De materialen die je daar leent, dien je ook daar weer in te leveren. Gastleners kunnen 25 materialen lenen, ongeacht wat in eigen bibliotheek is geleend. De klant krijgt de herinneringen, reserveringen etc. van gastbibliotheek. 

Gastlenen verlengen en opzeggen
Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang je lidmaatschap geldig is. Als je jouw gastlidmaatschap wilt opzeggen, doe je dit zelf bij de gastbibliotheek. Zorg dan dat alle geleende materialen van de gastbibliotheek zijn ingeleverd. Ook mogen er geen boetes openstaan.