Taalhuis

Het Liemers Taalhuis wil mensen die (beter) willen leren lezen, schrijven, rekenen of computeren graag een handje helpen. Het Taalhuis biedt een overzicht van al het (digi)taalaanbod, geeft advies over passende cursussen en verzorgt taal- en computerlessen.

Wil je meer informatie? Marie-José van de Velde helpt graag bij het beantwoorden van jouw vragen. Stuur een e-mail naar mj.van.de.velde@liemerskunstwerk.nl of bel naar 0316-745680.

Liemers Taalpunt

In de bibliotheken van Duiven, Westervoort en Zevenaar is er een Taalpunt voor volwassenen. Hier vind je boeken om te oefenen met lezen en informatie over lezen. Je herkent het Taalpunt aan het blauwe logo.

Klik & Tik

Wil je ook leren browsen, navigeren en e-mailen? Tijdens de Klik & Tik trainingen ga je onder begeleiding aan de slag met het online cursusprogramma. Na afloop van de cursus kun je zelfstandig het internet op.

Meld je aan

DigiVitaler

Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal, maar weet je niet hoe dit werkt? Bij de workshops DigiVitaler maak je kennis met de digitale zorg en ga je ermee aan de slag. Denk aan beeldbellen met de dokter of inloggen in het patiëntenportaal.

Meld je aan

Digisterker

Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de belastingdienst? De gratis cursus Digisterker helpt je op weg. 

Meld je aan

Digitale Overheid

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kan je terecht als je vragen hebt over de digitale overheid. Bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen, kinderbijslag enzovoort. Medewerkers helpen je met het vinden van informatie op internet of verwijzen je door naar lokale partners.

Meer informatie

Online hulp

Ben je thuis tijdens de corona-crisis, maar wil je thuis oefenen met taal? Op deze website vind je tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Meer informatie

Gelderland Geletterd

Herken je het? Er zijn vele taalgroepjes, cursussen, spreekuren, lessen om volwassenen met Nederlands als moedertaal verder te helpen met lezen en schrijven. Ken je iemand of ben je iemand die moeite heeft met lezen en schrijven?

Meld je aan

Donorregistratie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Kunstwerk! geeft hulp en uitleg over het invullen van je keuze.

Meer informatie

Steffie Toeslagen

Steffie legt uit wat toeslagen zijn en wat je nodig hebt om een toeslag aan te vragen. Ook helpt Steffie met het berekenen van jouw inkomen zodat je niet teveel en niet te weinig toeslag krijgt.

Meer informatie


Online oefenen

Taalzoeker

Zoek je een cursus bij jou in de buurt? Met de Taalzoeker heb je hem zo gevonden.

Meer informatie

Oefenen.nl


Op Oefenen.nl verbeter je je basisvaardigheden. Je oefent met programma’s over lezen, schrijven, Nederlands, rekenen en internetten. En je leert meer over gezondheid, geld, en opvoeding.

Meer informatie

Steffie

Steffie legt op een makkelijke manier uit hoe dingen werken in Nederland. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

Meer informatie